10.07.2011 - RWE OkoloVarů

třetí závod Českého poháru v půlmaratonu
Počet přístupů : 438 - Zadal : Stuchlík Petr - Dne : 13.07.2011
 
Reportáž převzatá z MTBS.CZ:

Filmové hvězdy a příznivce horské cyklistiky přivítaly během jediného týdne Karlovy Vary. V neděli 10. července se zde konal již desátý závod letošního ročníku Unilever Cyklomaratontour 2011.

Bikeři se do Karlových Varů po loňském úspěšném premiérovém ročníku sjeli letos již podruhé. Tentokrát se tomu tak stalo druhou červencovou neděli. Desátý podnik Unilever Cyklomaratontour 2011 nazvaný RWE Okolovarů byl zároveň třetím závodem Českého poháru v půlmaratonu a také jednou z nejvýznamnějších sportovních akcí v regionu.

V okolí slavného českého lázeňského města připravili pořadatelé pro startující okruh dlouhý 25 kilometrů. Za základ trati posloužily kromě příjemných širokých lesních cest v lázeňském parku také atraktivní stezky známé ze závodů Českého poháru v olympijské disciplíně cross-country horských kol Závodníci mohli vytyčený okruh absolvovat jednou či dvakrát, navíc pro zájemce z řad cykloturistů a cyklistů, kteří nelpí na závodním pojetí cyklistiky, byla připravena i Allianz Open jízda. Zázemí poskytnul závodníkům park Poštovní Dvůr v Karlových Varech, který je pouhých 200 metrů od karlovarské promenády.

Na trati 50 km, kde se rozdělovaly body do Českého poháru v půlmaratónu, si se dvěma okruhy nejrychleji poradil Milan Spěšný (S&H Superior MTB Team], který o 13,6 vteřiny udolal druhého Tomáše Peška (Remerx Cycling Team Kolín). Třetí do cíle přijel Martin Splítek (Rock Machine - Cyklomax).

Mezi ženami na dlouhé trase dominovala Hana Ježková (GT Czech Team), pro stříbro si přijela Denisa Bartošová (SK Maxbike Orlová) a třetí celkově přijela Jana Kubáčová (Kellys Bikeranch).

Na krátké trase, tedy v závodě na jediný okruh okolo Karlových Varů, měli největší důvod k radosti a oslavám Karel Škrvna (Ski Klub Šumava) a Pavla Obselková (GO! Nutrixxion).

Z našeho týmu se závodu zúčastnili Petr Stuchlík (28.celkově a 7.v kategorii MUŽI 40-50 let) a Olda Derunov (70.celkově a 1. v kategorii MUŽI nad 60 let).
 
Výsledky celkové
http://www.sport-base.cz/data11/vary/abs50.pdf

 
Fotky
http://www.ktfoto.com/fotografie/okolovaru-2011/

Výsledky team
7.(28.)Stuchlík Petr2:18:09
1.(70.)Derunov Oldřich2:41:30