31.05.2011 - Nutrend Hradecký pohár

5. závod
Počet přístupů : 408 - Zadal : - Dne : 01.06.2011
 
Pátá etapa Nutrend Hradeckého poháru se konala v poslední květnový den. Na řadě byla trasa "A", která má lehčí profil a pozvolnější kopce, je rychlejší, tak pořadatelé určili pro moji kategorii sedm okruhů. Bylo teplo, dusno a od západu strašilo počasí bouřkami. Naštěstí k nám nestihly dorazit, tak jsme si mohli užít suchou trať a bohužel již i první hladové komáry. Repelent bude zřejmě pro další etapy Nutrend Hradeckého poháru nutností.

Minulá etapa zaskočila pořadatele rekordní účastí, ale tentokrát padl další rekord, 180 lidí! Jak jistě tušíte, srovnat se na přibližně 3km dlouhém okruhu je problém, a tak se téměř celý závod předjíždělo.

Nebyl jsem ještě v dobré zdravotní kondici po prodělané viróze, ale na rozdíl od neděle jsem cítil, že by to dnes mohlo jet lépe. Jednalo se o moji premiéru na trase "A", tak se před startem dostavila mírná nervozita. Kvůli navýšení počtu závodníků musel být start o pár minut opožděn.

Zaváděcí část trasy je shodná s "béčkem" a slouží k natažení pole závodníků. Nohy ještě nejely tak, jako před nemocí, ale do terénu se mi podařilo vjet na pro mě solidní pozici. Hlavní rozdíl proti "béčku" je v rychlosti tratě, a tak se na "áčku" závodilo jako na silnici. Podařilo se mi jet v balíku pěti bikerů, což šetřilo síly. Ale již ve třetím kole jsme začali dojíždět závodníky o kolo zpět a jejich předjíždění trhalo naši skupinu a následné dotahování mě stálo mnoho sil. V pátém okruhu se naše skupina rozpadla, ale nakonec se mi podařilo docvaknout se na bikera z Merida týmu a ve stoupání do cíle mu nastoupit.

V cíli mi sposrttester ukázal průměrný tep 182 a maximálku 197, takže trasa "A" se mi ve finále zdá být těžší než techničtější "béčko". I čas závodu mi vyšel o pět minut delší než na šesti okruzích "béčka".

Závodu se z našeho týmu zúčastnil v kategorii muži Tomáš Lorenc (42.), Láďa Bolehovský v kategorii masters obsadil skvělé 14.místo a porazil tak nejednoho mladšího soupeře. louis vuitton handbags outlet cheap louis vuitton outlet buy louis vuitton outlet
 
Výsledky celkové
http://www.hradeckypohar.cz/hp/vysledky.html

 
Fotky
http://www.hradeckypohar.cz/hp/fotogalerie.html

Výsledky team