19.04.2011 - Nutrend Hradecký pohár

2.závod
Počet přístupů : 384 - Zadal : - Dne : 20.04.2011
 
Hradecký pohár vznikl zejména z iniciativy Jiřího Míla. Snahou je nabídnout všem cyklistickým nadšencům všech věkových kategorií i výkonnosti z Hradce Králové a širokého okolí kvalitní seriál závodů. Jirkovi se toto podařilo výtečným způsobem. Lesy na Novém Hradci Králové přímo lákají k pořádání závodů.

Jiří Míl se tréninku a závodění věnuje naplno několik let, ale již dlouho nosil v hlavě nápad sám závody pořádat. Doposud to nebylo možné, ale letos Jirka přestoupil do týmu HSK cycling team a ve spolupráci zejména s novohradečáky se zrodil Nutrend Hradecký pohár. Tým HSK navíc poskytl značnou početní posilu na značení a zabezpečení trati.

V úterý se jela druhá etapa. Před dvěma týdny (kdy jsem byl na dovolené) se zahajovalo na lehčí trase "A", teď se pro změnu jelo těžší "béčko". Obě trasy jsem s Jirkou v zimě ještě na sněhu projížděl. Svým profilem se velmi podobají těm cyklokrosovým, ale na "béčku" se pár nepříjemných kopečků našlo. Trať jsem si před startem několikrát projel. Byl jsem zvědav na kořeny, které již nebyly pokryty sněhem, jak si s nimi poradí moje pevná přední vidlice na devětadvacítkovém biku. Jeden sjezdík byl trochu drncavý, ale myslím, že trať by byla sjízdná i na cyklokrosce.

V šest hodin odstartovala hlavní kategorie muži 19-39, kategorie masters, junioři a ženy o dvě minuty déle (4 okruhy). Pro snažší navedení početného pole závodníků do terénu se jelo po široké cestě do kopce a až pak jsme se napojili na trať. Balík bikerů se tím příjemně natáhl a já své tempo našel po boku Ondry Ptáčka z Dobrušky. Před námi i za námi byla slušná "díra", tak jsme se nemuseli mačkat. Podle zvedlého prachu z cesty jsme viděli, kde před námi projela elita. Jelo se pět okruhů, první dva jsem za sebou vezl v háku Ondru. Tomu bylo moje tempo pomalé a v třetím okruhu mi odjel. Moje nohy byly zvyklé na zcela odlišný posed na časovkářském kole, na biku si připadám jako na trůnu a navíc mě po neděli ještě bolely nohy. Tím mi Ondra odjel a ačkoli byl stále na dohled, dojet se mi jej nepodařilo. Na trati bylo prudké stoupání do cíle, respektive k průjezdu do dalšího okruhu. Toto se stalo osudné Petru Pilnáčkovi, lídrovi pořádajícího týmu. Zřejmě se pokusil jet velkou pilu a to v kombinaci ze zařazeným větším pastorkem vzadu způsobilo zaseknutí řetězu (proč Shimano zvýšilo parametr řetězové linky ze 47,5 na 50mm???). Petr defekt opravil, ale řazení nefungovalo správně a po naší společné jízdě čtvrtým a pátým okruhem před cílem ze závodu odstoupil. Petr mi jistě promine komentář na základě mého pohledu bez bližších podrobností o problémech, kterého na trati potkali. Vítězem hlavního závodu se stal favorizovaný Jan Hruška s více než dvouminutovým náskokem na druhého v cíli Romana Šťastného a třetího Lukáše Bukovského.

Závodu se zúčastnil za náš tým i Láďa Bolehovský, v kategorii Masters obsadil skvělé 13.místo a Břetislav Pučan 20.místo v téže kategorii.

replique montre replica louis vuitton outlet replica louis vuitton outlet Do závodu jsem šel s úmyslem si kvalitně zatrénovat, po neděli bez ambicí na výsledek. Ale velmi jsem si závodění užil a trať se mi moc líbila, hlavně pro její blízkou podobu s cyklokrosem. Průměrnou srdeční frekvenci mi sporttester ukázal slušných 183, max.193. Doufám, že se za dva týdny podívám na lehčí trať "A" a znovu si zazávodím v okruhu přátel a kamarádů.
 
Výsledky celkové
http://www.hradeckypohar.cz/hp/vysledky/HradeckyPohar_2011-04-19_vsechny_kategorie.pdf

 
Fotky
http://picasaweb.google.com/hradeckypohar

Výsledky team