15.01.2011 - ČP Masters Luže-finále

Cyklokrosový závod
Počet přístupů : 391 - Zadal : - Dne : 08.02.2011
 
Týden po mistrovství ČR v cyklokrosu byl uzavřen i ČP Maters posledním závodem série v obci Luže. Doufal jsem, že to bude jízda na sněhu, ale počasí připravilo oblevu a teploty kolem devíti stupňů, takže sníh začal tát i na horách.

Pořadatel připravil trať vedoucí z poloviny po zpevněných cestách a asfaltkách kolem kostela, terénní pasáže byly z obou protilehlých stran kopce. Nebyla nouze o typické vracečky a sem tam i nějaký sjezdík čí krátký strmý výjezd. Prostě typická cyklokrosová trať. Byl jsem rád, že nevedla celá v blátě, přeci jen na této výkonnostní úrovni si může dovolit mít rezervní kolo v depu jen pár závodníků.

V 11:15 zazněl startovní pokyn a "moje" kategorie vyrazila na trať. Ačkoli jsem nemohl nakopnout pedál k plné spokojenosti, start se mi celkem vydařil. Pověsil jsem se za Aleše, který v technických kličkách jel výborně a zkušeně volil optimální stopu. Na silnici jsem jej pracně dotahoval. Aleš měl ale skutečně výbornou formu a na pohled jel velmi svižně a lehce. Nejhorší pasáží trati bylo dlážděné stoupání ke kostelu, strmé a dlouhé, bralo síly. Terénní pasáže byly během závodu stále více rozježděné a kolo začalo klouzat. Nejvetší problém byl s travou, která začala obalovat důležité mechanické komponenty krosky.

Po průjezdu cílem si přehazovačka řekla "dost" a namotaná tráva zablokovala kladky, celý komponent se otočil ve směru tahu řetězu a poškodil. Bohužel to byla nová Ulegra, nalezená pod vánočním stromečkem a po jednom závodě bylo po ní. Jediné štěstí bylo, že se tak nestalo při závodě.

U auta odstraňuji z kola namotanou trávu. Aleš má kolo čitší, zřejmě použití užších galusek s méně agresivním dezénem bylo lepší. Mít tak ještě jednu krosku a v polovině závodu to vzít přes depo, byla by to výhoda v takových bahnitých tratích.

Všichni jsme se přesunuli na náměstí do hospody, kde nás mimo teplých nápojů a jídla čekalo vyhlášení ČP Masters. Celkově jsem obsadil desáté místo v celé soutěži. Škoda, že byly zrušeny závody v Brandýse a v Jeseníku, které jsou relativně poblíž, chyběly mi body. Nebo stačilo mít licenci ČSC a jet před týdnem mistrovství ČR, pak by mi získané body stačily na celkově sedmé místo. Ovšem na start závodu ČSC bych musel koupit nové galusky, vozím šíři 34mm, limit byl snížen na 33mm, rovněž plášťová kola mám obuté do 35mm plášťů. Přezutí dvou párů kol by však spotřebovalo většinu mého ročního cyklorozpočtu... air max 90 pas cher air max 1 pas cher air max 90 pas cher
 
 
Fotky
http://www.jiriteam.cz/index.php?sekce=zobraz_akci&id=404

Výsledky team